Head maasikasõbrad!

Täna on üks natuke tesitmoodi päev. On 29. veebruar. Seda ei juhtu mitte igal aastal, et veebruaris saab 29 päeva tegutseda. Aga sel aastal saab! 🙂 Küll aga, on esimene projektinädal seljataha jäänud, mistõttu vaatame veidi tagasi ja uurime, kuidas meil läks.

Eelmine nädal oli suure pidupäevaga nädal, mistõttu oli paljudel maasikasõpradel vaheaeg. Esimene nädal oli ka katsumustega nädal mitmetele juhendajatele ja õpetajatele, kes kohe maasikasõbra kontot tööle ei saanud. Loodame, et vaatamata vaheajale ja katsumustele on paljud maasikasõbrad jõudnud kuumaasikataimedega lähemalt tutvust teha ja projekti kodulehte lähemalt uurida. Meie kodulehelt saab lugeda mitmeid artikleid, vaadata videosid, uurida infot katseandmete kogumise kohta, tutvuda käimasolevate konkurssidega ja muidugi vastata nädala küsimusele.

Esimese nädala küsimusega soovisime teada, mitu maasikaliiki kasvab Eestis looduslikult. Sel aastal oleme lisaks küsimusele andnud ette ka vastusevariandid, millede hulgast tuleb leida või ära arvata õige(d). Aga mitu maasikaliiki kasvab Eestis looduslikult? Õige vastus on 3 liiki. Väga suur osa vastajatest on kogunud sellele küsimusele vastamisega oma esimese maasika! 🙂 Ees ootab veel 11 nädalat ja 11 küsimust.

Elevust tekitas ka nädala nipp “Naerata sageli! Taimed armastavad rõõmsaid inimesi.” Kindlasti on see tarkus elust enesest. Oleme rõõmsad ja naeratame sageli, siis on meie sõbrad ka naerusuised ja kuumaasikataimedki tunnevad rõõmu ning kasvavad iga päevaga üha suuremaks. 🙂

Läinud nädalal algas ka kolm konkurssi, võistlust:

  1. Foto- ja videopäeviku konkurss, mis kestab läbi projektiperioodi
  2. Kuu foto “Uude koju” konkurss, mis kestab 13. märtsini
  3. Tolmeldamispintsli meisterdamise konkurss, mis kestab 7. märtsini.

Mitmetest blogidest ja fotodelt võib näha, et tragimad maasikasõbrad on juba jõudnud joonistada pilte, koostada hooldusgraafikuid ja taimedki suuremasse potti istutanud.

Siinkohal jagan teiega linke nendele blogidele ja veebilehtedele, mida on meiega jagatud või mille oleme ise leidnud:

Lasteaiarühm “Siisikesed”
Keila Kool

Tartu Veeriku Kool, 1.B klass
Kuressaare Gümnaasium, 1.C klass
Järve Gümnaasium, Viisteist vaprat järvekat
Saue Gümnaasium, 1.C klass
Saue Gümnaasium, 3.A klass
Lasteaiarühm “Teokesed”
Pärnu-Jaagupi Gümnaasium, 2. klass
Kääpa Kool, 3. klass
Mammaste Lasteaed rühm Lotte
Pelguranna 4. rühm 
Elva Järve Lasteaed, Kiilikeste rühm
Tartu Ristikheina Lasteaed, Päikesejänkude rühm
Alasniidu Lasteaia Pääsusilmad
Tallinna Lepatriinu Lasteaia Pilvetriinude rühm

Kaunist, rõõmsat ja teguderohket nädalat! Vasta nädala küsimusele, otsi projekti kodulehelt üles uus nädala nipp, meisterda midagi toredat, kasvõi üks peenike pintsel, millega saab hiljem kuumaasika õisi tolmeldada. Loe sedagi, miks tolmeldamine on vajalik ja miks mesilased meie looduses nii tähtsad on. Vahelduseks tee mõni äge pilt ja kirjuta blogisse, kuidas päev sõpradega läks.

Pea meeles! Kevade alguseni on jäänud veel kolm nädalat. 🙂