Tere head maasikasõbrad!

Üks nädal on jälle mööda saanud ning aeg on vaadata veidike tagasi.

Kolmandal nädalal oli taaskord palju tegemist – sai vastata nädala küsimusele, pildistada kuu fotot, lugeda uut nippi, blogida ja muidugi taimede eest hoolt kanda ja niisama rõõmu tunda.

Kolmanda nädala küsimuses oli tarvis nuputada, kuidas nimetatakse maasika vilja ehk marja teisiti. Vastusevariantidena olid pakutud sõnad: koguvili, koguluuvili ja seemnevili. Õige vastus on muidugi koguvili, mida kutsutakse ka kogupähklikeseks. Vastuseid laekus kokku 257 rühmalt. Õigeid vastuseid oli 234. TUBLI! 🙂 Kõik õigesti vastanud on kogunud endale taas ühe virtuaalse maasika. Kas sa aga mõtlesid, mis võiks koguluuvili olla? Seda oleks küll päris tore teada.

Kolmandaks nädala nipiks oli: “Kiida ennast! End väärtustades oskad teistestki lugu pidada.” Me kõik vajame kiitust ja lugupidamist. Iga kiitus muudab meeleolu heaks. Kui aga tuju on hea, saame igasuguste asjatoimetustega palju kergemini hakkama.

Eile, 13. märtsil lõppes kuu foto “Uude koju” konkursitööde esitamine. Kui sel korral ei jõudnud pilti teha või seda postitada, ei juhtu midagi hullu. Täna algab uus kuu foto konkurss. Sel korral vaatame ja uurime kuumaasikataime lähemalt. Appi võib võtta isegi luubi, et näha, millised on lehtede alumised ja pealmised küljed, millised on leheservad ja millised varred. Kui oled midagi väga ägedat avastanud, püüa sellest pilt – makropilt teha. “Makropilt” ongi uue kuu foto teemaks. Inspiratsiooni saamiseks vaata kindlasti läbi video, mille leiad konkursi nõuete alt.

Tolmeldamispintsli meisterdamise konkursile esitati väga palju töid ja žürii alles valib parimaid. Kõik esitatud ideed olid toredad, huvitavad, nutikad ja kavalad. Žüriil on otsust väga raske teha. Tolmeldamispintsli meisterdamise konkursi tulemused avalikustame käesoleva nädala jooksul. Tulemusi otsi nädala teises pooles menüüst konkursid.

Tuletame ka meelde, et kui kuumaasika taimed kasvavad veel väikses potis, siis nüüd on aeg need kindlasti suuremasse potti istutada. Kui see töö on juba tehtud, ei olegi muud kui taimede kasvu jälgida, õisi oodata ja vajadusel kasta. Enne kastmist kindlasti kontrolli, kas taim ikka vajab vett. Selleks katsu sõrmega, kas turvas on potis niiske või kuiv. Kastmiseks kasuta ainult toasooja vett. Pane see juba päev varem kastmisnõusse valmis, siis ei ole karta, et juured külmast veest šoki saavad.

Kindlasti kaitse taimi ka ereda kevadpäikese eest. Kevadine ere päike on küll tore, kuid see paitab taimi liiga tugevasti. Pikemaajaline ere päike võib lehtedele tekitada põletuse, mille tagajärjel hakkavad need kuivama.

Vasta uuele nädala küsimusele ja mõtiskle nädala nipi üle. Nii saad jälle natuke targemaks. Osalejate blogidest vaata, kuidas teised maasiksõbrad toimetavad. Ette on võetud mitmeid toredaid tegevusi. Kui sinu blogi pole nimekirjas, kuid soovid kaaslastega jagada, lisa aadress selle lehe kommentaariks. Ja vahepeal, kui mahti saad, vaata, kuidas aianduskooli õpilased saavad kuumaasikataimede kasvatamisega hakkama.

 

Maasikasõbra projekti meeskond soovib kõigile väikestele ja suurtele maasikasõpradele mõnusat emakeelepäeva ja päikeselist kevadeootust. Ainult üks nädal ongi veel kevadeni jäänud! 🙂