Tere head maasikasõbrad!

Võtame kokku seitsmenda nädala.

Nädala küsimusega uurisime, millega toidavad töömesilased vastseid. Vastusevariantideks olid ette antud linnupiim, mesilaspiim, sojapiim, lehmapiim, poepiim, rinnapiim. Õigeks vastuseks on mesilaspiim. Kokku laekus 210 maasikasõbra vastust, millest 208 olid õiged. Tubli tulemus! Kõik õigesti vastanud teenisid sel nädalal endale ühe maasika ehk punkti. 🙂

Nädala nipiks oli “Sorteeri prügi! Sellega muudad oma kodu ja maailma puhtamaks.” Prügi sorteerimine on igati kiiduväärt ettevõtmine. Sorteerides prügi hoiame loodust ja keskkonda, kus elame. Toidujäätmetest saab teha komposti, mis on aiataimedele toiduks. Pudelid ja purgid tasuks kokkuostu viia. Nii ei satu nad loodusesse ja ei riku ühegi linnu ega looma elukeskkonda.
Muudki prügi on võimalik sorteerida. Vanast paberist tehakse uut, näiteks Räpina Paberivabrikus, kuhu ka vanapaberit viia saab. Vanapaberi taaskasutamine aitab säästa metsa ja puid.
Kindlasti olete kuulnud Kuusakoski küünlaümbrise jahist, mille käigus koguti kokku väga suur hulk teeküünla ümbriseid, mis taaskasutusse suunatakse.

 

Eile lõppes kuu foto “Makropilt” konkurss, täna aga algas viimane maasikasõprade kuu foto konkurss “Maasikasõbra saak”. Nõuetega saate tutvuda siin.

Ikka jälgi kuumaasikataimi, vajadusel kasta, väeta ja kindlasti kaitse ereda kevadpäikese eest. Ere kevadpäike võib olla küll mõnus ja soe, kuid taimedele pikalt peale paistes, teeb see liiga. Taime lehed muutuvad kahvatuks, hiljem kuivavad. Väga tugev nn päikesepõletus võib taimele hukatuslikuks saada.  Taimede kaitsmiseks tõstame need päikeselisel päeval aknalaualt eemale.

Paljudel maasikasõpradel on taimed õitsema hakanud. Aianduskooli õpilased näitavad ja räägivad oma värskes videos, kuidas õisi tolmeldada.

Ja üks kutse kaa! 🙂

Räpina Aianduskool kutsub kõiki oma väikseid ja suuri sõpru külla 5. mail. Siis toimub avatud uste päev. Päevakava ja muu vajaliku info leiad aianduskooli kodulehelt. Kui soovid oma rühma, klassi või sõpradega meile külla tulla ja kasvõi kasvuhoones kasvavaid kuumaasikataimi vaadata, anna meilegi sellest teada. Teeme koos sellest päevast ühe vägeva ja toreda päeva! 🙂

 

Kaunist ja päikeselist kevadnädalat!