Tere head maasikasõbrad!

Kevade saabudes hakkas aeg eriti kiiresti liikuma. Möödunud on juba kaheksa maasikasõbra nädalat.  Võtame selle nüüd kokku.

Nädala küsimusega uurisime, mitu tiiba on mesilastel. Vastusevariantideks olid ette antud arvud 2, 4 ja 6. Õigeks vastuseks on 4, mesilastel on kaks paari tiibu, ehk kokku 4 tiiba. Kokku vastas küsimusele 194 maasikasõbra rühma, mille hulgast õigeid vastuseid oli 172. Sellele küsimusele tuli eriti tähelepanu pöörata, sest küsiti tiibade arvu. Tavaliselt räägitakse ja kirjutatakse tiivapaaridest, mistõttu võiski tähelepanematuse tõttu valida vastusevariandiks 2, mitte 4. Kui sel korral läks vastamine valesti, ole järgmisele küsimusele vastates tähelepanelikum. Kõik õigesti vastanud teenisid juurde ühe punkti ehk maasika. 🙂 Võistlus parima nädala küsimusele vastaja tiitlile jätkub veel neli nädalat!

Kaheksanda nädala nipiks oli “Järgi liikluseeskirju! Nii on kõigil ohutu liigelda.” Liikluseeskirjade järgimine on väga oluline ja seda peavad tegema kõik väiksed ja suured liiklejad, ükskõik, kas liigutakse jalgsi, ratta, auto või bussiga. Õnnetused juhtuvad ikka siis, kui keegi liikluseeskirju rikub. Kui me eeskirju järgime, ei juhtu õnnetuski kaa.

Veel sellel nädalal saab esitada fotosid mesiterdatud maasikakorvidest, -kaussidest. Loe kindlasti läbi konkursinõuded. Käimas on ka viimane kuu foto konkurss teemal “Maasikasõbra saak”. Täpsema kirjelduse leiad siit.

Lisaks meisterdamisele ja pildistamisele jälgi kuumaasikataimi, kes on meile tänaseks juba kindlasti hästi selgeks saanud. Vajadusel kasta ja väeta ning kaitse kevadpäikese eest. Kui lehetäid kipuvad taimedele kahju tegema, loe läbi õpetaja Tairi artikkel “Kui loodus ründab“. Sealt saad teada, kuidas saad oma taimedele abiks olla. Samuti vasta 9. nädala küsimusele. Ainult nii on võimalik viktoriinis punkte koguda.

 

Maasikasõbra projekti meeskond soovib kõigile maasikasõpradele mõnusat kevadnädalat!