ÜL 4. Püsililled

Tutvu õppematerjalidega:

Tee järgmised ülesanded:

  1. Too välja püsilillede eelised ja puudused võrreldes suvelilledega (võid vormistada tabelina, loeteluna, mõttekaartina vms).
  2. Millist ühte vegetatiivse paljundamise viisi soovitaksid püsikute paljundamisel kasutada ja miks? Lisa näiteid (jällegi on vormistus vaba).
  3. Soovita vähemalt 3-5 püsilille (eesti- ja ladinakeelsete nimedega, lisada võib ka sordi nime) erinevatesse kasvukohtadesse. Leia soovitatud taimede fotosid (võivad olla ka enda pildistatud) ja koosta nendest kollaažid (iga kasvukoha taimedest eraldi). Fotokollaži koostamiseks võib kasutada nt veebikeskkonda PhotoCollage, PicMonkey, piZap jt või mobiilirakendusi (äppe). Lisa kollaažid oma tööle.   Kasvukohad:
    • päikeseline, kuiv ja toitainetevaene, kivine muld;
    • poolvarjuline (õhtupäike), toitaineterikas, raske lõimisega muld;
    • varjuline, happeline turvasmuld.

LISAÜLESANNE

Leia 4-5 sibullille (eesti- ja ladinakeelsete nimedega, lisada võib ka sordi nime), mis sobiksid kooslusesse hostade, helmikpööriste ja tiarellidega. Leia soovitatud taimede fotod ja koosta nendestki kollaaž.

Lisa töö lõppu kasutatud materjalide loetelu (ka leheküljed, kust fotod leidsite). Töö esitamise tähtaeg on  12. veebruar.

Kolmanda ülesande näide:

Soovitan veekogu taimestamiseks kasutada valget vesiroosi (Nymphaea alba), kollast vesikuppu (Nuphar lutea). Veekogu kaldasse soovitan istutada väikest hundinuia (Typha minima), kollast võhumõõka (Iris pseudacorus) ja harilikku luga ‘Spiralis’ (Juncus effusus Spiralis’).

veetaimed

Joonis 1. Veekogu taimestamiseks sobilikud taimed.

Taimede pildid pärinevad järgmistelt veebilehtedelt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *