Head sõbrad!

Esimene projekti nädal oli täis üllatusi, tegevusi, tarkust ja osadele ka puhkust. Mitmed rühmad nautisid hoopis vaheaega. Nemad ühinevad projektiga alles uuel nädalal (6. märtsil).

Esimene nädal oli ka täis katsumusi. Mitmed juhendajad ja õpetajad ei saanud kohe sõprusetera kontot tööle. Samuti oli veel neidki, kes alles reedel töökomplekti kätte said. Nemadki saavad seemnete külvamised teha uuel nädala. Sellest ei ole aga midagi, sest ühelt poolt kasvatame herneid koos, teisalt aga saab igaüks ikka omas rütmis minna. Pahandust sellest ei juhtu.

Vaatamata vaheajale ja katsumustele on paljud sõbrad juba jõudnud  projekti kodulehte lähemalt uurida, aedhernega lähemalt tutvust teha ja esimesele nädala küsimusele vastata.

Esimese nädala küsimuses uurisime kui mitme aastane on hernetaim. Etteantud vastusevariantidena oli pakutud üheaastane, kaheaastane, mitmeaastane. Õige vastus on üheaastane. Väga suur hulk vastajaid kogus sellele küsimusele vastamisega oma esimese tarkusetera! 🙂 Ees ootab veel 7 küsimust.

Tähelepanuta ei jäänud ka nädala nipp “Toitume tervislikult – tervislik toit pikendab eluiga” 🙂 Tervislik toit aitab meil igal päeval paremini oma toimetuste ja tegemistega hakkama saada, ka paremini õppida ja nutikas olla. Tervislik toit aitab meil olla terve ja terved inimesed elavad kaua. Ka hernes on tervislik, eriti kui kasvatame seda ise. Usun, et kõik ootavad juba kevadet, mis toob kaasa soojad ja päikeselised ilmad, rohelise muru, õitsvad lilled ja õunapuud ning potist sirguvad herned.

Läinud nädalal algas ka üks konkurss, milleks on projektipäeviku pidamise konkurss, mis kestab projekti lõpuni. Esimese nädala jooksul on juba 56 rühma oma projektipäevikut, blogi meiega jaganud. Need on täis toredaid mõtteid ja veelgi ägedamaid pilte ja ülevaateid sellest, mis on juba juhtunud ja mida tehtud.

Uuel nädalal (6. märtsil) algab teinegi konkurss, milleks on loomingukonkurss “Liblikõieline“. Konkursitöid saab esitada 2. aprillini. Konkursi ideest ja töödele esitavatest nõuetest saad lugeda lingi alt.

Projekti meeskond soovib kõikidele sõpradele kaunist, rõõmsat ja teguderohket nädalat! Vasta nädala küsimusele, otsi projekti kodulehelt üles uus nädala nipp, meisterda, joonista või luuleta midagi toredat. Uuri järgi kes on Erme ja kes on Valma ning miks herned tervisele head on. Vahelduseks tee mõni äge pilt ja kirjuta blogisse, kuidas päev sõpradega läks.

Pea meeles! Kevade alguseni on jäänud vaid kaks nädalat. ?