Head sõbrad!

Teine projekti nädal on möödumas ning algamas uus. Seetõttu vaatame tagasi ja võtame nädala kokku.

Teine nädal on olnud täis tegevusi ja üllatusi. Oli neid, kes külvasid seemneid, aga oli ka neid, kes märkasid juba taimede tärkamist. 🙂 Nüüd vajavad need hoolt ja jälgimist. Oluline on, et kevadpäike neile liiga ei teeks. Selleks tuleb päikeselisel päeval taimed aknalaualt eemale tõsta. Samuti tuleb jälgida, et taimedel vee puudus ei tekiks, samuti ei meeldi hernetaimedele liigselt niiske muld. Kastmine võta ette vaid siis kui muld potis on kuiv.

Teises nädala küsimuses uurisime kui kaua püsib herneseeme idanemisvõimelisena. Etteantud vastusevariantidena oli pakutud 1-2 aastat, 4-6 aastat ja 8-10 aastat. Õiget vastust me veel ei ütle, sest sel aastal anname võimaluse küsimustele vastata pikemalt, et ka need saaksid vastata, kes unustasid või ei vastanud muul põhjusel, aga oleks tahtnud… 🙂 Seega, õige vastuse saab teda alles uuel nädalal. Ees aga ootab veel 6 küsimust.

Teine nädala nipp “Lähen õigel ajal magama – hea uni on tervise alus” 🙂 Õigeaegne ja piisav uni pakub meile kõigile puhkust ja annab jõudu, et päevatöödega hästi hakkama saada. Väsinuna on raske õppida ja samuti on tuju paha. Kui oleme väsinud, jääme ka kergemini haigeks. Et olla terve, rõõmus ja aktiivne, on piisav uni vajalik.

Jätkuvalt oli võimalik koostada projektipäevikut ja sellesse sissekandeid teha. Tänaseks on projektipäevikuid kokku 81. samuti oli võimalik alustada konkursitöö “Liblikõieline” valmistamisega. Konkursitöid saab esitada 2. aprillini.

Mis saab uuel, kolmandal nädalal?

Vastata saab uuele nädala küsimusele ja koguda taas ühe tarkusetera. Samuti ilmub projekti kodulehele uus nädala nipp. Jätkuvalt saab täita projektipäevikut ja teha konkursi “Liblikõieline” töid. Kindlasti tuleb jälgida külve ja tärganud taimi. Ära unusta katse tabelisse külvi- ja tärkamiskuupäeva märkimist. Nii saame teada kui mitu päeva kulus külvamisest tärkamiseni. Samuti saame teada, kas seemnete leotamine mõjutab tärkamise kiirust.

Projekti meeskond soovib kõikidele sõpradele ägedat, tegude- ja teadmisterohket nädalat! 🙂