Head sõbrad!

Juba kolmas projekti nädal on mööda saanud. Võtame taas nädala kokku ja vaatame natuke tagasi ja ka edasi…

Kolmas nädal on pea kõikidele sõpradele kaasa toonud esimesed märgid hernetaimede kasvamisest. Vaadake vaid kaaslaste blogidesse! Rõõmu on palju, nii tegevustest kui ka tulemustest. Kahjuks on ka kurvemaid uudiseid. Mõned töökomplektide pakid on Räpinasse tagasitee leidnud. Põhjuseks – hoiutähtaja ületamine. Siin teeme kindlasti individuaalsed kokkulepped, kuidas edasi…

Kolmanda nädala küsimuses uurisime kuidas nimetatakse hernetaime kooskasvamist mügarbakteritega? Etteantud valikuteks oli antud sõnad sündroom, sümbioos, sümfoonia ja sümpaatia. Kindlasti käivitus suur nuputamine, mõistatamine ja uurimine. Pakutud sõnad on ju nii sarnased ja tähendavad midagi. Õige vastuse saab aga teada järgmisel nädalal.

Praegu teeme teatavaks hoopis teise nädala küsimuse vastuse.
Teises nädala küsimuses uurisime kui kaua püsib herneseeme idanemisvõimelisena. Etteantud vastusevariantidena oli pakutud 1-2 aastat, 4-6 aastat ja 8-10 aastat.  Õige vastus: herneseemnete idanemisvõime säilib 4-6 aastat. Kõik õigesti vastanud kogusid viktoriinis ühe tarkusetera.

Nüüd aga ootab ees vaheaeg, mistõttu me järgmisel nädalal uut viktoriini küsimust ei küsi. Vastamiseks on avatud veel kolmanda nädala küsimus.

Kolmas nädala nipp “Ava oma loomeleeled – loomine vabastab mured” 🙂 Loomingulisus oli kindlasti eelmise nädala üks tunnussõnadest, sest esitati päris palju konkursitöid. Veel on võimalik seda teha 2. aprillini. Nii et loomingulisus jätkugu. Vaheajal saad koduski veel konkursitöid teha.

 

Mis saab uuel, neljandal nädalal?

Uuele nädala küsimusele vastata ei saa küll aga tasub otsida uut nädala nippi. Jätkuvalt saab täita projektipäevikut ja teha konkursi “Liblikõieline” töid. Taimi ei tohiks päris ära unustada. Kindlasti vajavad nad kastmist.

Projekti meeskond soovib kõikidele sõpradele ägedat ja aktiivset vaheaja nädalat! 🙂

Ja pane tähele! Esmaspäeval, 20. märtsil kell 12.29 algab KEVAD! 
Otsi kevadet. Püüa see kinni ja jaga sõbradega.