Head sõbrad!

Neljas projekti nädal on möödunud ja kätte jõudnud kokkuvõtte aeg.

Neljas projekti nädal on möödunud rahulikult, sest paljudes koolides oli vaheaeg. Vaheajast tingituna ei küsinud me uut viktoriini küsimust. Rohkem oli sel nädalal võimalik tegeleda taimedega ja puhata.

Nädala nipiks oli “Riietu ilmale vastavalt – pole halba ilma, on vaid vale riietus”. 20. märtsil algas kevad. kevad on aga ikka selline aeg, mil on juba rohkem päikest, mis kutsub õue. Samas ilmad on meil kevaditi heitlikud ning ühe päeva jooksul võime näda nii päeikest kui vihma, vahest ka isegi lund. Et ikka terve püsida, ongi tarvis õige riietus õue minekuks valida.

Ja õue maksab minna küll! Juba esimesed kevadlilled on õitsemas, puude ja põõsaste pungad on paisunud. Otsi sinagi esimesi kevade märke!

Mis saab uuel, viiendal nädalal?

Vastata saab uuele, neljandale viktoriini küsimusele. Kindlasti saab hakata taimi mõõtma ja neid toestama. Toestamiseks võid kasutada spetsiaalseid bambuskeppe või hoopis õunapuude oksi. Praegu ongi viljapuude lõikamise aeg. Väga tore on mõned lõigatud oksad tuppa tuua ja hernetaimede toestamiseks kasutada. Samuti võib lõigatud oksi niisama vaasi vette panna ja uurida mismoodi pungad puhkevad ja esimesed lehed ilmuvad. Hea õnne korral saab näha ka õisi! Ja kindlasti kaitse taimi kevadise ereda päikese eest. Selleks tõsta päikeselise ilma korral taimed aknast eemale.

 
Nii näevad välja aianduskooli õpilaste herne taimed.

Veel selle nädala jooksul saab esitada konkursi “Liblikõieline” töid.

 

Kaunist päikeselist kevadet! 🙂