Head sõbrad!

Viies projekti nädal on möödunud. Võtame nädala kokku.

Viies projektinädal oli täis tegemisi ja toiminguid ning üllatusi.
Jälle sai vastata nädala küsimusele ja koguda juurde üks tarkusetera. Samuti lõppes konkurss “Liblikõieline”. Esitatud on väga palju töid. Parimate väljaselgitamine on meile suur väljakutse.
Samuti oli võimalik taimi toestada, kasta, väetada, päikese eest kaitsta ja katse andmeid koguda. Kiiremaid külvajaid ootas ees suur üllatus, sest märgati esimesi väikseid valgeid õisi!

Nädala nipiks  oli “Väike nali olgu igas päevas – rõõmus meel hoiab haigused eemal”. Läinud laupäev oli 1. aprill ja naljategemise päev. Igasse päeva võiks kuuluda üks pisike nali. Nii on meil rõõmus meel. Rõõmsana saame hakkama ka kõige keerulisemate ja raskemate ülesannetega. Nii et OLGEM RÕÕMSAD!

Vastuseta on veel 3. nädala küsimus. Hoiame nädala küsimusi ikka kauem lahti, et kõik soovijad saaksid vastata. Küsisime: “Kuidas nimetatakse hernetaime kooskasvamist mügarbakteritega?”. Vastusevariantidena olid antud sõnad sündroom, sümbioos, sümfoonia, ja sümpaatia. Kindlasti tunneb hernetaim teatavat sümpaatiat mügarbakterite vastu, kuid õigeks vastuseks lugesime sümbioosi. Kõik, kes just selle vastuse välja valisid, kogusid juurde ühe tarkusetera.

 

Mis juhtub uuel, kuuendal nädalal?

Vastata saab 4. ja 5. nädala küsimusele. Mõtiskle nädala nipi üle.
Kindlasti pakub palju rõõmu hernetaimede kasvatamine ja nende hooldamine. Päikeselisel päeval kaitse ikka taimi päikese eest. Kui sa pole veel väetanud, siis on aeg seda teha. Ja jälgi meid ka Facebookis. Sealt leiad tarku nõuandeid ja pilte toredatest tegemistest.

 

Kaunist kevadet! 🙂