VÄLISEHITUS
Põhikuju (joonis 5.2)
Kandid, õmblused, ribid, vaod (siit alates tekst lk.132)
Vilja pind
Varre- ja karikaõõs
Karikas
Viljavars
Põhivärvus
Kattevärvus
Varreõõne värvus
Vilja pinnatäpid
SISEEHITUS Kuidas teha lõiked (PO10:lk.134-135)? Kas seemned jäid terveks?
Pikilõige (südamiku asend)
Ristlõige (seemnekambrid, juhtsoonte arv)
Viljaliha värv
Põhimaitse (hapu ja magusa vahekord) ja selle intensiivsus
Kõrvalmaitse
Välis-, vahe- ja sisekesta (vt. ka joonis 5.11) mehhaanilisi omadusi
Seemnete arv
Seemne kuju, paksus ja värvus (joonis 5.17)
SORDINIMI Vajadusel kasutada määrajat (PO10:lk.364, lisa2.1). Kontrollige üht või mitut võimalikku tulemust raamatu sordikirjelduse (PO10: alates lk.166) abil. Kas õpetaja nõustub Teie pakutuga? Võrrelge oma kirjeldust raamatu kirjeldusega. Kontrollige veelkord lahknevaid kohti kirjeldustes.
Raamat ............................................ lk. ....... väide .......................................................................
Raamat ............................................ lk. ....... väide .......................................................................
03.11.2010
Viimati muudetud 21.09.2011