Tere maasikasõbrad!

Kevad on aedniku jaoks kõige kiirem, aga samas kõige oodatuim aeg, lõpuks ometi saab jälle hakata seemneid külvama ja aeda uusi taimi istutama. Aianduskooli õpilastelegi on kevad põnev periood, sest ees ootab praktika ettevõtetes. Seetõttu kirjutangi tänase postituse mina, puuviljanduse õpetaja Liisi.

Kõigil teil projektis osalejatel on olnud võimalus juba veebruarist saadik, mil tegelikult kogu loodus veel magab, jälgida taimede kasvamist ja arenemist. Mul on nii hea meel lugeda blogidest, et paljudel taimedel on juba õied puhkenud ja esimesed viljadki küljes! Meie kooli õpilaste taimed ei ole veel ühtegi õienuppu kasvatanud, seega peame veel ootama. Lohutuseks teistelegi, et ega nad tulemata jää.

IMG_20160419_103116

Kas paistab juba mõni õienupp? Vist veel mitte…

Varemgi oleme maininud, et meie taimed on aknalaual, kuhu palju päikest ei paista. Taimedele aga mõõdukas koguses päikene meeldib. Vaadake allpool olevat pilti – näete, et taimed on kõik oma lehed pööranud akna suunas, valguse poole? Seda nimetatakse botaanikas fototropismiks. Kui taimel on vähe valgust, keerab ta ennast ise maksimaalselt valguse poole.

IMG_20160419_103034

Fototropism

Muidu on nad ilusad ja tugevad, ükski haigus ega kahjur ei ole meie taimi kiusama tulnud. Kellel aga siiski lehetäid kimbutama on tulnud saavad abi meie kodulehel olevast artiklite rubriigist, kus taimekaitse õpetaja Tairi poolt on kirjutatud lugu „Kui loodus ründab…“, mille leiate siit: http://aianduskool.ee/maasikas6brad/artiklid/kui-loodus-rundab/

Mõned nädalad on veel projekti aega jäänud, soovin teile tublit vastupidamist ja magusaid maasikaid!