Keedise valmistamine

1 KG viljade kohta 0,8…1 kg suhkrut

 

Puhastatud, pestud marjad panna madalasse, tasase paksu põhjaga emailitud või klaasist keedunõusse kihiti suhkruga. Pealmine kiht peab olema suhkur. Anum katta kaanega ja lasta seista jahedas kohas järgmise päevani. Seismisel suhkur osaliselt lahustub ja viljadest eraldub mahla. Kuumutada aeglaselt keemiseni ja keeta nõrgemal kuumusel 20…30 minutit. Keedis on valmis, kui marjad on ühtlase värvusega ,läikivad, terved ja asetsevad ühtlaselt siirupis ja vahtu enam ei eraldu.

Kuum keedis tõsta puhastesse kuumadesse purkidesse ja purgid sulgeda kohe.

See valmistusviis sobib hästi mahlastest, pehmetest valminud marjadest ( aedmaasikad, vaarikad jne ) keedise keetmiseks.