Konservandi lühitutvustus
Sahharoos ehk lauasuhkur on tüüpiline taimse päritoluga süsivesik, mida on rohkelt suhkruroos ( kuni 26%) ja suhkrupeedis ( kuni22%).Sõltumata toorainest on mõlemast toormest eraldatud sahharoosi magusus ühesugune. Sahharoos koosneb glükoosist ja fruktoosist. Sahharoos on valge kristalne vees lahustuv aine. Temperatuuril 200 °C hakkab sahharoos pruunistuma ja karamelliseeruma. Happelises keskkonnas või ensüüm sahharaas toimel laguneb sahharoos glükoosiks ja fruktoosiks ning tekib invertsuhkur. Taoline protsess toimub ka meie seedekulglas.
Glükoos - viinamarjasuhkur on vähemagus. Ta kuulub erinevate suhkrute ( sahharoosi, maltoosi ja laktoosi ) koostisse. Inimese seedekulglast imendub glükoos väga kiiresti.
Fruktoos – puuviljasuhkur on kõige magusam suhkur. Fruktoosi leidub puuviljades ja mees. Seedekulglest imendub fruktoos suhteliselt aeglaselt.