Kiviktaimla ja turbapeenar

Sel korral ma konkreetseid õppematerjale ette ei anna.

Ülesanne 1

  1. vali teemaks kas kiviktaimla või turbapeenar;
  2. leia vähemalt 3-5 erinevat interneti materjali, mis kajastaks valitud istutusala tüübi olemust, rajamist ja hooldamist. Materjalideks sobivad tekstid, videod vms. Materjal võib olla eesti keeles või mõnes võõrkeeles, mida valdad;
  3. materjaliga tutvumise käigus hinda selle usaldusväärsust;
  4. koosta materjalide põhjal kokkuvõtlik ülevaade, mis sisaldaks uuritava istutusalatüübi olemust, rajamist ja hooldamist ning sobilike taimede nimistut (10 rohttaime, 5 puittaime). Kindlasti lisa kasutatud materjalide loetelu ja lingid neile;
  5. lisa juurde kokkuvõte, kus annad omapoolse hinnangu uuritud artiklitsest, veebilehtedest. Kindlasti kirjuta, mille põhjal tegid otsuseid materjali usaldusväärsuse osas;
  6. lõpetuseks lisa see, mis tekitas sinus n-ö “ahhaa” efekti või mida materjale uurides teada said;
  7. kogu töö vormistus on vaba. Võid kasutada teksti, loetelu, SWOT-analüüsi, pilte, jooniseid, tabeleid, kollaaže jne. Jälgi, et vormistus oleks kogu töö ulatuses ühtne. Taimede nimistu võib olla esitatud loeteluna, tabelina või muul viisil. Piisab, kui töö sisaldab taime eesti- ja ladinakeelset nime. Kui pead vajalikuks, võid enda jaoks lisada ka muid andmeid (nt kõrgus, laius, õite värvus, õitsemise aeg, nõuded valgusele, nõuded mulla viljakusele ja niiskusele jne). Kui leiad taimi, mida ei tunne, võiksid siiski eelpool nimetatud andmed lisada.

Töö esita blogipostitusena hiljemalt 3. mail 2015.

Ülesanne 2.1 

  1. Leia kursusekaaslase töö, mis käsitleb teemat, mida sa oma töös ei käsitlenud (nt kui käsitlesid kiviktamilat, siis peaksid valima kursusekaaslase töö, mis käsitleb turbapeenart).
  2. Tutvu kursusekaaslase tööga.
  3. Kirjuta kursusekaaslase tööle hinnang lähtudes järgmistest aspektidest:
    1. valitud istutusala tüübi olemus, rajamine ja hooldamine,
    2. sobilike taimede nimekirjad (10 rohttaime, 5 puittaime),
    3. töö koostajapoolne kokkuvõte ja omapoolne arvamus valitud alusmaterjalide kohta,
    4. info õpitu kohta,
    5. töö vormistus sh kasutatud materjalide loetelu.
  4. Hinnangu kirjutamisel lähtu kriteeriumitest:
    1. vastab täielikult nõuetele,
    2. vajab väikseid muudatusi,
    3. vajab olulisi muudatusi,
    4. ei vasta nõuetele, vajab uuesti tegemist.
  5. Lisa põhjendused (nt miks vajab töö koostaja omapoolne arvamus oluliselt muutmist).
  6. Esita omapoolne hinnang valitud kursusekaaslase tööle kommentaariks.

Ülesanne 2.2

Kirjuta reflektsioon loetust oma blogisse, lähtudes järgmistest punktidest:

  1. loetud töö teema,
  2. loetud töö autor,
  3. link loetud tööle,
  4. töö sisu, mida kursusekaaslase tööst teada said.

Töö esitamise tähtaeg on 24. mai.

Küsimusi töö kohta ootan e-kirja teel: katrin.uurman@aianduskool.ee

122 thoughts on “Kiviktaimla ja turbapeenar

    1. Ilona Toobal

      Margiti Kilk/ Kiviktaimla rajamine

      1. Hinnang tööle
      Margit kirjeldas oma töös kiviktaimla rajamist. Töö oli lihtsas keeles ning seega kerge lugeda, ladusas vormis kirjutatud. Margit oli võtnud kirjutamisel aluseks artikli http://www.rodoaed.ee/kiviktaimla-rajamine-kiviktaimla-muudab-aia-mitmekesisemaks/ ja põhiliselt oligi töös antud artikli mõtted koondatud. Oma töö väidete/ õpetuste toetuseks olid lisatud filmiklipid, mis toetasid toodud nõuandeid mida töös kirjeldati. Kiviktaimla hooldusest ei ole eraldi kirjutatud, küll on rõhutatud õigete töövõtete kasutamist, et edaspidi oleks kiviktaimla võimalikult hooldusvaba.

      2. Taimede nimekiri oli korrektne, neid kõiki taimi on sobilik kasutada kiviktaimlas ja neid kõiki taimi soovitati ka lisatud filmiklippides.

      3. Valitud materjalid on head kiviktaimla rajamiseks ja töö koostaja kokkuvõte artiklite kohta põhines tuntud aiakujundajate/rajajate nõuannetel ja kogemustel mida võib usaldada.

      4. Info õpitu kohta – Kuna Margitil oli ka endal kiviktaimla rajamise kogemus ja armastus kiviktaimla vastu siis analüüsis ta ka enda tehtud vigu ja kuidas ta plaanib vigu enda peenras parandada. Tõenäoliselt õppis ta ka ise tööd kirjutades juurde, mis oligi eesmärk.

      5. Töö kujundus oli lihtne, taimede loetelu selge ja kasutatud kirjandus olemas. Tore, et illustreerimiseks olid lisatud ka pildid.

      Kokkuvõte
      1. Töö vastas nõuetele kuigi mina oleksin otsinud erinevaid kirjeldusi natuke konkreetsemate nõuannetega lisaks, kus oleks kirjeldatud täpsemalt töövõtted (ruumilise visuali loomine jms) ja põhjendused, miks kiviktaimla rajamisel, taimede istutamisel mingeid võtteid, taimevalikuid tehakse. Filmiklippides olid põhjendused kenasti olemas. Inimene, kes ei tea aiandusest väga palju, oleks see ehk aidanud kiviktaimla olemust mõista. Näit. miks just valida päikseline kasvukoht kuna kasutame stepitaimi, mis kasvavad kividel ja armastavad kuiva keskkonda. Milline võiks olla mulla valik, ei ole töös kirjeldatud, küll aga tuli see filmiklippides jällegi kenasti välja, et mulda tuleb segada liivaga ja turbaga.

      2. Töö ei vaja muudatusi kuna antud artikli ja lisatud filmide alusel on võimalik kiviktaimla rajada.

      3. Kokkuvõtteks oli töö kena, ladus lugeda, vormistatud korrektselt. Kõiki filmiklippe läbi vaadates jäi õhku küsimus kiviktaimla kivide suuruse kohta. Kivide pikkuseks on kirjeldanud 30 – 60 cm, samas kõikides videoklippides viidati palju suurematele kividele. 30-60 cm võib sekka olla aga ilus ja loomulik kiviktaimla jääb suurtest kividest, mida suuremad seda kaunim ja loomulikum jääb kiviktaimla.

      Reply
    1. Marju Jõesaar

      Karin Kajak – Kiviktaimla

      Valisin Karini töö, sest meeldis selle lihtne ülesehitus, kena viimistlus ja piisav selgitus rajamise kohta. Allikad, mille põhjal töö oli koostatud, tundusid samuti head infot andvat. Üks asi, mis mõnes allikmaterjalis sisaldus, kuid Karini tööst välja ei tulnud, oli see, et rohimisvaeva vähendamiseks on mõttekas peenra aluspinnale panna peenravaip või muu sarnane materjal. Taimenimekiri tundus samuti sobilik.

      Kokkuvõtteks arvan, et on täiesti võimalik antud töö põhjal oma kiviktaimla rajada, kuigi ilmselt ma ise seda tegema ei hakka, kuna selle rajamine tundub siiski väga töömahukas.

      Reply
    1. Ingrid Jaanus

      Ülesanne 2 „ Kiviktaimla või turbapeenra rajamine“

      Valisin oma teiseks ülesandeks Keiu Liivaku töö „ Kiviktaimla rajamine“ , mille võtsin nii umbes, et panin kusagile näpu peale ja nii ta tuli.
      Mulle tema töö väga meeldis, sest see oli konkreetne, mitte väga pikk ega laialivalguv, lilled olid väga ilusad valitud , mis omavahel hästi sobivad ja ta oli pakkunud ka erinevaid variante minikiviktaimla tegemisest, mis mulle väga meeldis. Ja see töö mõjus mulle nii, et teengi oma väikese mini kiviktaimla kuna suure jaoks ei ole minu aias ruumi. Vaatasin, et see mini variant on ka tema „Ahaa“ efektiks olnud, mis oli ka selle töö kokkuvõtteks.
      Töö oli korrektselt vormistatud , seda oli kerge lugeda , taimed olid ilusti lahterdatud ja pildid juures, mis annab alati mahlakust või lopsakust juurde.
      Taimede loetelu oli usaldusväärne ning leidsin enda jaoks ka uue huvitava välismaise lehekülje , mida külastada.
      Tänan õpetaja , et olete ka sellise ülesande andnud, et teiste töid lugeda. Ise võib-olla ei viitsikski, kuid kui ülesanne nõuab ja tähelepanelikult loed, siis on ikka palju „ kõrva taha“ panna. Tänan.
      Minu jaoks on see töö täielikult kriteeriumitele vastanud. Kõige rohkem meeldib töö juures konkreetsus ja mitte asja ümber pikalt „jahumine“ vaid saab ka lühidalt kõik tähtsa ära öelda. Natuke oli ka õigekirjavigu.
      2.2.
      1. Kiviktaimla rajamine
      2. Keiju Liivak
      3. http://keiuliivak.blogspot.com/2015/04/kiviktaimla-rajamine.html
      4. Töö sisuks oli kiviktaimla rajamine , millest sain täielikult aru pärast tema töö läbilugemist ja mitte ainult – tekkis huvi ka mini kiviktaimla tegemise kohta, millest varem ei teadnud. Valitud olid ilusad ja omavahel kokkusobivad taimed, suurema kiviktaimla puhul ka põõsad.
      Kiirelt oli tutvustatud ka põhitõdesid. Töö oli põhjalik, korrektne ja ülevaatlik .

      Tervitades

      Ingriid Jaanus
      ME14-42-M2

      Reply
    1. Loreida Küppas

      Paljude turbapeenarde tööde hulgast, mida jõudsin lugeda, valisin Mirjami töö. Tema töö leidsin siit: https://mirjamiaed.wordpress.com/2015/05/03/turbapeenar/
      Mirjami töö meeldis mulle ülesehituse lihtsuse ja ülevaatlikkuse tõttu. Tekst kergesti loetav ja tööde tegemise järjekord jälgitav. Välja on toodud kaks erinevat rajamise võimalust ja nende plussid, miinused. Olulisena on töös rõhutatud turbapätside eelnevat leotamist. Kuna pätside leotamine on suhteliselt aega ja vaeva nõudev, siis on tõepoolest hea nipp panna pätsid sügisel paika, et talvine lumi ja kevadine vesi teeks niisutamise töö ära. Nii nagu Mirjamile, oli ka mulle üllatav maakivide kasutamine turbapeenra rajamisel. Üllatav minu (alles ju õpin) jaoks taimede valikul oli, et näiteks bergeenia sobib turbapeenrasse. Olen neid kasvamas näinud kalmistul ja sugugi mitte männimetsa all olevas. Taimede valiku juures oleks võinud olla ka nende õitsemise aeg märgitud. Selle järgi saaks valida taimed nii, et peenras oleks kevadest sügiseni mõni õitelaik.
      Kokkuvõtlikult: töö on koostatud nõuete kohaselt. Mulle kui algajale andis Margiti töö hea ülevaate turbapeenra rajamisest, hooldamisest. On minulgi väikesed rododendroni pojad kasvamas ja ootamas oma kodu 
      Edu õpingutes, Mirjam!

      Reply
      1. Loreida Küppas

        Mulle kui algajale andis Mirjami töö hea ülevaate turbapeenra rajamisest, hooldamisest.

        Reply
  1. Ele Schiff

    Tere!
    Vihmane ilm lubas hetkeks labida seljast maha tulla.
    Siin on minu mõtisklused turbaaedade rajamisest ehk kodutöö nr 1.
    Rõõmsat kevadet!

    Reply
    1. Anne Oad

      Töö algab videotega, mis annavad kiviktaimla kui istutusala tüübi olemusest, selle rajamise ja hooldamise põhimõtetest ammendava ja hea ülevaate. Kuna pärast videote läbivaatamist tundus, et kiviktaimla rajamise põhimõtted on selgeks saanud, hindan töö selle osa täielikult nõuetele vastavaks.

      Videotes loetleti ka kiviktaimlasse sobivaid taimi, taimede nimetused erinevates videotes kordusid. Kuna samad taimed on loetletud töös ka eraldi nimekirjana, on selge ja arusaadav, millised taimed kiviktaimlasse sobivad. Seega vastab töö ka selles osas täielikult nõuetele.

      Autoripoolne kokkuvõte tundub pisut hüplik, sest tegevused ei ole loetletud päris loogilises järjekorras. Näiteks mulla panekul kivide vahele räägitakse kõigepealt sellest, kuidas mulda panna, alles seejärel mulla koostisest. Loogilisem oleks olnud kirjeldada kõigepealt, milline muld on sobiv ja alles seejärel, kuidas seda kivide vahele panna. Ka hämmastas pisut, et M. Saart ja A Hannust on nimetatud “aiateadlasteks”, st jutumärkides. Tekkis küsimus, kas autor kahtleb nende meeste teadmistes. Seega töö see osa vajaks väikeseid muudatusi. Samas oli autor väga hästi märganud J. Annisti kui praktiku antud nõuannete erinevust ja selle ka kenasti välja toonud.

      Ka info õpitu kohta ja töö vormistus vastavad nõuetele. Selgesti on aru saada, mida autor on töö tegemise käigus õppinud. Töö väljanägemine on korrektne, ilusad fotod teevad töö visuaalselt nauditavaks.

      Tervitades

      Reply
  2. Kersti Lepp

    Minu kommentaari link, ülesanne 2.1-http://multsidjavaetised.blogspot.com/
    Minu reflektsiooni link, ülesanne 2.2-http://kerstileppaiandus.blogspot.com/2015/05/reflektsioon-kiviktaimla-rajamise-teemal.html

    Reply
  3. Eda Püi

    Ül. 2.2

    ÜL 2.2

    Mina tutvusin Kätlin Ots´a turbapeenra rajamise ja hooldamise tööga.

    Töö on leitav siit: http://katlinots.blogspot.com/2015/05/turbapeenar.html

    Kätlini kodutöö vastab kõigile nõuetele ja annab põhjaliku ülevaate turbapeenra olemusest, rajamisest ja hooldamisest, selle puudustest ja eelistest. Sobilike taimede loetelu juurde on lisaks pandud ka kõikide taimede pildid, mis tegi töö veelgi huvitamaks ja illustratiivsemaks.

    Väike ülevaade on lisatud mu kiviktaimla blogipostituse lõppu.

    Reply
  4. Kristi Laanemaa

    Kommentaar Ilona Toobali tööle
    (miskipärast ei saanud töö alla kommentaari lisada)

    Kuna minul endal pole isiklikku kogemust turbapeenra rajamisel, siis Ilona töö tundus mulle kui võhikule päris asjalik ja ülevaatlik.
    Kõik kirjutatu on ladus ja selgesti arusaadav. On põhjalikult välja toodud, kuidas rajada turbapeenart ning kuidas ka seda hooldada.
    Autor on kasutanud päris mitmeid erinevaid materjale ning ka põhjendanud, miks üks või teine on parem või siis mitte nii hea.
    Töös on ka välja toodud taimede loetelu, mida võiks kasutada turbapeenra rajamisel. Seega kõik oluline on nüüd ka mulle teada.
    Silma jäi paar kirjaviga, mis üleüldises plaanis kedagi ei sega 🙂

    Leian, et töö on tehtud väga korralik ja on näha, et autor teab nii mõndagi konkreetsest teemast.
    Hea lugemine! Hästi tehtud! 🙂

    Reply
  5. Ülle Kõks

    Minu teine kodutöö, kus arvustasin Piret Luiga kodutööd.

    Ülesanne 2.1
    Käsitlesin oma töös mõlemat teemat nii kiviktaimlat, kui turbapeenart; otsustasin arvustamiseks valida töö turbapeenarde hulgast. Mulle jäi kohe silma Piret Luiga töö. Eriti meeldis tema väljend „Ja ma ei ole see aednik, kes peaks õigustatuks roose kõrbes või kuivalembeste taimedega haljastatud müüri džunglis“. Tahan ka ise oma aeda turbapeenart rajada, aga olen ka ise dilemma ees, kas kasvatada aias taimi, mille jaoks tuleb teha eraldi peenar spetsiaalse pinnasega.
    Piret kirjutas turbapeenrast, põhjalikult oli kirjeldatud turbapeenra rajamist (nii maapinda, kui maapinnale rajatud peenar) ja hooldust.
    Töös olid ära toodud 5 puittaime ja 10 rohttaime, mis on sobilikud kasvatamiseks turbapeenras. Lisatud oli iga taime kohta kirjeldus ja pilt.
    Piret oli ära toonud kasutatud materjalide loetelu, seal oli ka viiteid, mis mina oma töö tegemisel ka läbi lugesin, aga oma materjalidesse ei lisanud.
    Piret töö oli väga loogiliselt ja lihtsalt üles ehitatud, kui keegi soovib asuda turbapeenart rajama ja ei viitsi ise hakata netist materjale otsima, siis ma soojalt soovitan tema blogi läbi lugeda.
    Oma töö lõpus oli Piret ka innustunud teemast, et tõdeb lõpus „Ahhaa! Ma ei arvanud, et turbapeenra teema võiks mind nõnda kaasa kiskuda. Oleks mõni looduslikult sobiv paik ja mõni turbaaeda rajav inimene, siis tahaks ettevõtmisel küll ninapidi juures olla.“ Oma peenart rajama hakates ma tean, keda appi kutsuda .

    Ülesanne 2.2
    Loetud töö autor – Piret Luiga, pealkiri – Turbapeenar.
    Teksti asukoht – http://piretiaed.blogspot.com/2015/05/turbapeenar.html.
    Piret käsitles oma töös turbapeenra rajamist, hooldust ja tõi välja sinna kasvamiseks sobivad 5 puit- ja 10 rohttaime. Lisatud on iga taime pilt ja kirjeldus. Töö on väga põhjalik ja loogiliselt üles ehitatud.

    Reply
  6. Haldja Jalajas

    Minu väga hilinenud kodutöö teine osa:

    2.1 Kommentaar Piret Luiga tööle

    Lugesin Pireti tööd juba üle kuu aja tagasi, kui selle Facebookist leidsin ning teadsin kohe, et kirjutan oma kommentaari just selle kohta. Hiljem tutvusin ka mõnede teiste töödega, kuid Pireti oma meeldis oma põhjalikkuse tõttu kõige rohkem.

    Kirjeldatud on nii maasse rajatud kui ka tõstetud turbapeenart, nende rajamist ja hoolduse eripärasid. Täidetud on taimenimekirjade nõue – 5 puit- ja 10 rohttaime, mis osutusid üpris harivaiks – nimelt polnud ma varem kuulnud ei harilikust leviisiast, kolmisnartsissist, harilikust pärljalast, rootsutust norulillest ega tihedast habemättast. Alusmaterjalide valik on piisav, pärit usaldusväärseist allikaist ning autori poolt kenasti põhjendatud.

    Väga sümpaatse mulje jättis Pireti teemavalik, kui mõistsin, et tegelikult pole tal endal turbapeenra rajamise plaani, kuid siiski soovis ta selle enda jaoks selgeks teha. (Mina näiteks valisin kiviktaimla just seetõttu, et „ega ma turbapeenart nüüd küll rajama ei hakka“.)

    Töö on lihtsalt loetav, seda nii ülesehituselt, sisult, keeleliselt kui kirjanduslikult. Autori sõnakasutus on ladus ning stiil omanäoline. Minu hinnangul vastab see igati esitatud nõuetele, ning täidab ühtlasi ka õppejõu kavalat eesmärki, et saaksime selgeks mõlemad peenratüübid. Mina ei teadnud enne Pireti töö lugemist turbapeenrast just väga palju, kuid nüüd julgeksin vajadusel selle rajamise isegi ette võtta. Taimede kohta tahaksin ilmselt ise täpsemalt üle lugeda, kuid see on pigem sõltuv isiklikest eelistustest ega ole seotud loetud tööga.

    2.2 Reflektsioon

    Piret Luiga, Turbapeenar: http://piretiaed.blogspot.com/2015/05/turbapeenar.html

    Kuna teadsin turbapeenardest väga vähe, siis osutus Pireti töö väga informatiivseks. Sain konkreetselt ja lühidalt kokkuvõetuna (lausa punkthaaval järjestatuna) pildi turbapeenra rajamisest ja hooldusest, lisaks erisubstraadi retsepti ja nimekirja kasvatamiseks sobivaist taimedest, millest tervelt viis osutusid minu jaoks täielikuks uudiseks – harilik leviisia, triandrusnartsiss, harilik pärljalg, rootsutu norulill ja tihe habemätas.

    Lisaks huvitavale sisule avastasin, et Piret on kadestamisväärt hea sulega. Minu absoluutne lugupidamine.

    Reply
  7. Hannele Raaper

    Kahjuks ei õnnestunud Pireti kommentaaridesse seda lisada, seega kleebin töö 2.1.siia. Käib see alljärgneva töö kohta:
    http://piretiaed.blogspot.com/2015/05/turbapeenar.html#comment-form

    Väga huvitavalt kirjutatud töö. Kõik on punkt-punkti haaval välja toodud, pikalt ja laialt seletatud kuidas ja mida ja kunas teha. Ei loetleta järjest ainult fakte üles, vaid tekst on seotud üheks tervikuks, nii tundub nagu loeks huvitavat juturaamatut, ainult et see on hoopis turbapeenra tegemise õpetus.
    Meeldis,et alguses on sissejuhatus, kus seletatakse lahti, millest juttu tuleb ja kust mingit teemat leida kuna postitus on tõesti pikk, aga see-eest ka põhjalik.
    Eraldi veel toodud NB! all nipid tegevuse lihtsustamiseks, et oleks vähem eksimusi ja ise pusimist. See on igati hea, kui sa saad vältida tüüpvigade tegemist, sest sind on nende eest hoiatatud. Säästab aega, loodust ja närve.
    Taimevalik on omapärane. Töös ei kasutatud tavapäraseid hapulembeseid taimi nagu eerikad, kanarbik, pohl jm vaid hoopis uusi ja huvitavaid, mida teised õpilased ei ole oma töös välja valinud ja mille nimi ajab esmakordsel lugemisel kindlasti naeratama (nagu see rootsutu norulill, mis tõepoolest näeb oma nimele vastav välja). Kiitus julguse eest teistest erineda. Lisaks mitmesugused sõnajalad, magnoolia ja okaspuuvormid oli samuti hea vaheldus, sest enamikele (kaasaarvatud minule) seondub turbapeenraga koheselt rododendronid ja mustikad ja muud nagu ei midagi. Silmaringi laiendamiseks on need väga huvitavad taimed.
    Kasutatud kirjandus oli võrreldes teistega samuti veidi teine, kuid tööd lugedes tundub, et see just ongi parem. Kooli poolt koostatud õppematerjal on ikka väga usaldusväärne allikas, samuti veebisait- aiasõber, kus räägivad kaasa oma ala spetsialistid. Lisaks on välja toodud allikate halvad küljed, mitte ei ülistata ainult häid omadusi. Piret tundub väga põhjalik inimene olema, kes kontrollib oma kirjutatud töö alati üle ja seda veel mitmest kohast.
    Kogu tekst on üles ehitatud lihtsalt ja loogiliselt. Lisaks sisule meeldib mulle Pireti suhtumine loodusesse, et vägisi endale ikka soise maa peale kõrbeteemalist aeda ei rajata ja ka tema loodussäästlik mõtteviis (turba säästmise kohta). Samuti ta veidi sarkastiline huumorimeel ja oskus nii kaasahaaravalt kirjutada, et sa loed, paned kõrva taha ja vahepeal tunned kirjutises ka ennast või oma käitumise ära.
    Alguses olin ka mina arvamusel, et turbaaed on hirmus keeruline ja raske teha ja hooldada ja seetõttu valisin oma kirjutise teemaks kiviktaimla, aga nüüd lugedes kui huvitavaid taimi turbas saab kasvatada ja kui kerge on rajamine ning kui vähe järeltöid see nõuab, tekkis asja vastu suurem huvi. Pole välistatud, et kunagi on minulgi oma turbapätsidest peenrake. Piretile aitäh huvi äratamise eest 🙂
    Minu meelest väga eeskujulik töö, kõik, mis vaja teada, on olemas, üleliigset midagi ei ole. Töös kasutatud materjalidele ja allikatele on ilusti viidatud. Jätkaku aga samas vaimus, sest ma kindlasti loen Pireti teisi tekste ka. Tundub, et blogipidamine või kirjutamine võiks lausa ta kõrvalhobi olla 🙂

    Töö 2 .2. on leitav sellelt lingilt:
    http://arborvitae19.blogspot.com/2015/07/refleksioon.html

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *